Vertigo hastalığı, aslında çoğu bireyde var olan bir hastalıktır fakat kişiler tarafından anlık olarak oluşan bir hastalık olduğu bilindiği için koyulan tanı sayısı, benzer hastalıklara göre daha azdır. Vertigo hastaları, gördüğü nesnelerin döndüğünü hisseder ve bununla beraber mide bulantısı, kusma ve denge kaybı yaşar. Oldukça tehlikeli bir hastalık olan Vertigo, tedavi edilmediği zamanlarda daha büyük sorunlara yol açabilmektedir.
Vertigo Neden Olur?
Vertigo, genelde merkezi sinir sistemine dayalı olarak oluşan hastalıklardan bir tanesidir ve bazen iç kulak hastalıklarından dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Hastaların çoğunluğu, çeşitli kulak ağrılarından dolayı şikayete gelmekte ve Vertigo hastalığına sahip olduklarını öğrenmektedir.
Vertigo, sinir sistemi ya da çeşitli kulak hastalıklarından türediği için farklı çeşitleri bulunmaktadır. En sık rastlanan vertigo çeşitleri ise periferal, otolojik ve vestibüler vertigo olarak bilinmektedir. Bu vertigo çeşitleri, temel çeşitler olarak bilinir ve nadiren ortaya çıkan daha birçok vertigo çeşidi vardır. Bu tarz çeşitlerin tanısını koymak daha zor olacağı için bazı teknolojik aletlerden yardım alınması gerekebilir. Kulak iltihaplarından ve merkezi sinir sisteminden ortaya çıkan vertigo, genelde normal vertigo olarak bilinse de kesin tanı için bir vertigo tedavi merkezi üzerinden muayene olmanızda fayda var. Vertigo çeşitleri, genelde kendini hemen göstermez ve ilk başta normal vertigo belirtilerini sergiler.